Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi is az a Tantrikus sex?

2008.04.26

Napjaink médiája hajlamos a szexet pusztán technikai élvezetté redukálni. A keleti eredetű tantra ennél jóval többet hirdet: a két nem közötti intim testi és szellemi kapcsolat elméletét és gyakorlatát, amikor a szeretők megosztják egy kicsit ágyukat Istennel. 

 

A legtöbb ember a tantráról és a tantrikus szexről annyit tud, köszönhetően az informatív bulvárlapoknak, hogy Sting és felesége, Trudie Styler már évek óta gyakorolják, s az énekes az orgazmusig órákon át képes a szexre.

A tantra – bármilyen hihetetlen - ennél némileg több. A 4 ezer éves tanítás eredetileg hindu és buddhista szektákban gyökerezik, de mély vallási háttér nélkül is megáll a lábán, mint bármely modern életstílus kiegészítője. A tantrának egy része tantrikus szex, amely rituáléival a test, a lélek és Isten közötti egyensúly megteremtését kívánja elérni. A tantra divatját valószínűleg annak köszönheti, hogy ez az egyensúly egyre jobban megbomlani látszik a nyugati társadalmakban.

A tantráról és a tantrikus szex elméletéről számottevő magyar nyelvű irodalom érhető már el az interneten, de a mindennapokba való ültetésről már kevesebbet. Íme néhány gondolat a gyakorlatból ízelítőnek.

Szellemi előkészületek
Üljünk le az ágyra meztelenül, lábunkat átvetve egymáson. Próbáljuk meg a „harmadik szem”-et a homlokunk elé vetíteni. Segít, ha ezt úgy képzeljük el, mint lobogó gyertyafény, amely ide-oda táncol. Erre azért van szükség, hogy minden felesleges, nem oda tartozó gondolatunk elenyésszen, s mi minél jobban a saját belsőnkbe kerüljünk.


Testi előkészületek
Nincs tantrikus szex, amelyet nem előz meg rituális fürdő. A tantra a fürdőt úgy tekinti, mint a test templomának előkészítését a lakomára. Használjunk egy jól habzó, erős illatú szappant, miközben a csodálkozzunk rá testhajlatainkra és jellegzetességeinkre. Szenteljünk megkülönböztetett figyelmet erogén zónáinkra. Ezek szexualitásunk hordozói. Hagyjuk, hogy bő víz mossa le a szappanhabot. Ha gondoljuk, borotváljunk le minden – igen, minden – szőrt testünkről. Ez fokozza testünknek – és partnerünk testének - az érzékenységét. Szárítsuk le magunkat egy nagyméretű, puha, vastag törölközővel, majd húzzunk köntöst, vagy közelítsük meg a partnerünket meztelenül.

Készítsük elő a szobát!
Gyújtsunk két gyertyát. A lángok a lelki feloldódást odaadást jelképezik. Kapcsoljuk le a lámpákat, vagy vegyük le minimálisra a fényt. Tegyünk be egy lemezt a CD-lejátszóba, lehetőleg valami érzéki zenét. Vegyük le a hangot. Nyomjuk le jó sokszor a „repeat” gombot. Az így hallgatott zene ritmusa később visszaköszön az előjáték és a szeretkezés mozdulataiban.


Étel, ital
Mielőtt belekezdenénk a lényegbe, iktassunk be egy közös könnyed étkezést a Föld dicséretére. Együnk például gyümölcsöt és sajtot. Italnak kitűnő választás lehet a vörösbor, melynek színe a vért, az életet áradását jelképezi.

Oszd meg gondodat!
Ha bármi bánt, bármi foglalkoztat, könnyítsünk magunkon, mondjuk el partnerünknek, hogy teljes egészében a közelgő rituáléra tudjunk koncentrálni. A gondok, gondolatok megosztása is az egymásba olvadást segíti.

Ami ez után jön, az már menni fog magától.