Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tantrikus szex alapjai

2008.04.18

A tantrikus szex alapjai

 A szeretkezés lángtenger, amely egyszerre éget és simogat. A szeretett férfit öleljük, csókoljuk, bőrének illatát örökre magunkba szívjuk. Szívünk majd kiugrik a helyéből, testünket átjárja a forróság újra és újra, míg testben s lélekben eggyé válunk. Ki hinné, hogy mindez fokozható?

 Egy test, egy lélek

 A szexuális energia hatalmas erő, melyet kellő alázattal, tanulni akarással és szeretettel társunk és saját javunkra fordíthatunk. Spirituális fejlődésünk kulcsa a tanulás - miért lenne ez másképp a testi szerelemben? Szeretkezéseink közösen megélt új dimenziókat tárnak fel előttünk, amelyek megerősítik egymás iránti láthatatlan köldökzsinórunkat: egónkat magunk mögött hagyva egy testté, egy lélekké válhatunk szerelmünkkel. E misztikus találkozás révén eltűnik minden, ami egónknak fontos: előítéleteink, kritikus énünk, problémáink, megfelelni akarásunk és az a sok-sok negatív érzés, amelyet magunkban hurcolunk. Az egyesülés pillanatában nincsenek rossz gondolatok, sérelmek, fájdalmak, vagy kudarcok, csak végtelen és önzetlen szeretet, harmónia és újjászületés. Egónk ,,meghal", hogy egy magasabb szinten újjászülethessen. Egy olyan dimenzióban, ahol nincs ,,ő" és ,,én", csak ,,mi" vagyunk.

 

 

 A gyönyör Napkorongja

 A Tantra lényege a kétneműség. A férfi és a nő teste szeretkezés közben közös energiakört hoz létre. A tökéletes egyensúlyt, amelyben kiegészítik egymást. A Tantrikus szexben kiemelt fontosságú a lassúság és a teljes ellazultság. Ez 1-3 órás szeretkezést jelent. A Tantra célja nem pusztán a szexuális gyönyör, sokkal inkább a felszabadult szexuális energiák hatására megélt transzcendens egyesülés, egyfajta meditáció, mely során tudatunk kiszélesedik.

 

Végtelen szerelmeskedés az érzékek óceánjában

 A tantrikus szeretők a nemi izgalmat hosszabban élik meg, mint a ,,hagyományos" szexuális együttlétek során. Az aktust megelőzően az előjáték gyakran egy órán át is eltarthat. Az orális szexnek kiemelten nagy szerepe van, mivel az ajkak és a nyelv sokkal erősebb ingerátadásra képesek, mint a kezek, vagy maga az aktus. Meg kell várni azt a pillanatot, amikor a test minden atomja szinte remeg az izgalomtól és csak akkor szabad megkezdeni nagyon lassan, nagyon gyengéden az egyesülést. Az izgalom szakaszában a nemi mirigyek hormonokkal árasztják el a testet, ezért fontos, hogy tudatos késleltetés és megfelelő légzéstechnika alkalmazásával ez az érzés lehető legtovább tartson. Szeretkezésünk olyan lesz, mint a lassan hullámzó óceán: minél inkább elnyújtjuk a végső beteljesülést a nagy hullámok előtt, annál magasabbra juthatunk és akár órákon át ringatózhatunk egymásban, a tetőpont pedig egészen biztosan felejthetetlen élmény lesz...

 

Béke, nyugalom, szeretet

Kellő gyakorlással a nőhöz hasonlóan férfi is számos belső orgazmust tud elérni, míg beleolvad a végső gyönyörbe. Az ejakuláció - ha túl gyorsan következik be, energiaveszteséggel jár. Amennyiben késleltetik, a csúcspontot elérve szexuális energiával tölti fel a testet. Az orgazmus pillanatában megnyílnak energia-csakráink, így közös energiakör alakul ki a férfi és a nő között. Ez az a pillanat, amikor a szerelmesek a hetedik mennyországban érzik magukat. A kielégülést követően a test ellazul, ilyenkor pezsdülnek fel a gyógyító energiák, szerelmet, békét, harmóniát árasztunk szerelmünk felé. Ezekben a percekben sérülékenyek, érzékenyek vagyunk, ezért kiemelten fontos, hogy társunkat gyengéden cirógassuk, megöleljük, megcsókoljuk, karjaiba bújjunk, szerelmet, odaadást sugározzunk felé.