Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mákos rakott kifli

2008.05.12
Mákos rakott kifli
 
 
Hozzávalók: 4 személyre:
 
8 db vajas kifli, 1 citrom, 40 dkg őszibarack, 1 rúd vanília, 7,5 dl tej, 4 tojás, 4 dkg kristálycukor, 4 dkg vaj, 15 dkg darált mák, 10 dkg porcukor.
 
Elkészítés:
 
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat habosra keverjük a kristálycukorral, apránként hozzászűrjük a tejet, visszaöntjük a tejes lábasba, és felforrósítjuk (felforralni nem szabad!). A kiflire öntjük, és 15-20 percet áztatjuk. A sütőt 120 fokra előmelegítjük. A vaj felével kikenünk egy sütőtálat. A mákot összekeverjük 5 dkg porcukorral és a reszelt citromhéjjal, felét a tálba szórjuk. Rásimítjuk a krémesre puhult kifli felét, megszórjuk a maradék mákkal, az őszibarackkal, aztán betakarjuk a maradék kiflivel. A tetejére tördeljük a maradék vajat, és a forró sütőben kb. 30 percig aranyropogósra sütjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval félkeményre verjük, majd 5 dkg apránként hozzáadott porcukorral fényes-tömör habbá verjük. Kivesszük a sütőből a kiflirakottast, tetejére simítjuk a habot, és további 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy kissé megpiruljon. Langymelegen tálaljuk, de kihűlve is pompás. Kiadós és kalóriadús étel, ezért fogyókúra alatt nem ajánlatos. Jó étvágyat kívánok hozzá!