Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kávéfagylalt

2008.05.12
Kávé fagylalt
 
 
Hozzávalók (4 személyre):
 
Fagylalt: 6 tojássárgája, 1 dl erős eszpresszókávé, 10 dkg cukor, 20 dkg tejszín, 2 tk. kakaópor, továbbá: 2 narancs, 2 tk. kakaópor, 4 ek. kávészemet formázó csokoládé.
 
1. A tojássárgáját habosra keverjük a kávéval és a cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kakaóporral együtt a tojáskrémbe forgatjuk.
2. A masszát a mélyhűtőben körülbelül 4 órán át hagyjuk megdermedni. Közben időről időre átkeverjük, hogy egyenletesen fagyjon meg.
3. A narancs héját a fehér részével együtt lehámozzuk, és a gerezdekről levágjuk a hártyát.
4. A desszertes tányérokat meghintjük kakaóporral. Teáskanállal galuskákat szaggatunk a fagylaltból, és a naranccsal együtt a tányérokra osztjuk. A kávés csokival díszítjük.