Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hússal töltött burgonyakuglóf

2008.05.12
Hússal töltött burgonyakuglóf
 
 
Hozzávalók:
 
1 kg burgonya, 3 evőkanál liszt, 1 tojás, 1 zsemle, 500 g őrölt marha- vagy sertéshús, 1 hagyma, olaj, vaj a kuglófforma kikenéséhez, 3 kanál kukoricapehely, 1/4 kávéskanál frissen őrölt bors, só
 
Elkészítése:
 
Meghámozzuk a burgonyát, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és kétszer átpasszírozzuk. A zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomjuk, a húshoz adjuk, a hagymát vékony csíkokra vágjuk, egy kanál olajon megpároljuk, szintén a húshoz adjuk, és az egészet összekeverjük. Egy közepes méretű kuglófsütőt kikenünk vajjal, megszórjuk kukoricapehellyel, egyharmadát megtöltjük a krumplival, rátesszük a húst, amit a maradék burgonyával takarunk be. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 50 percig sütjük.