Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokoládés körtetorta

2008.05.11
Csokoládés körtetorta
 
Hozzávalók:
 
4 körte, 100 g földimogyoró, 140 g simaliszt, 1 kávéskanál sütőpor, 175 g olvasztott vaj, 140 g porcukor, 2 nagy tojás, 50 g keserű csokoládé, 2 kanál baracklekvár
 
Elkészítése:
 
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tortaformát kikenjük vajjal, kibéleljük sütőpapírral. A körtét meghámozzuk, magházát kivesszük, az egyik felét kockákra vágjuk, a másikat karikákra. Turmixgépben összekeverjük az apróra vágott mogyorót, a lisztet, a sütőport, a vajat és a tojást, a masszát tálba öntjük, és hozzákeverjük a kockákra vágott körtét és az apró darabokra tört csokoládét. A masszát beleöntjük a tortaformába, a tetejét elsimítjuk, rátesszük a körtekarikákat. Tűpróbáig sütjük. Amikor megsült, megkenjük baracklekvárral.