Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csemege hagymaleves

2008.05.11
Csemege hagymaleves
 
Hozzávalók:
 
3 nagy vöröshagyma, 25 g vaj, 1 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál porcukor, 1 liter húsleves, 4 szelet fehér kenyér, 100g reszelt sajt, csipetnyi só, törött bors.
 
Elkészítése:
 
A fazékban felolvasztjuk a vajat és az olajat, rádobjuk a hagymát, alaposan elkeverjük, hogy a zsiradék alaposan átjárja. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a cukrot, erős tűzön aranybarnára pirítjuk. A levest fölforraljuk, a hagymára öntjük, megborsozzuk, és negyed órát mérsékelt tűzön főzzük. A kenyérszeleteket szárazon megpirítjuk, megszórjuk reszelt sajttal, egy-két percre forró sütőbe tesszük, hogy a sajt megolvadjon. Tálaláskor a leves tetejére tesszük a sajtos kenyérszeleteket.