Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sue Caroll szerető gazdit keres

2015.04.19
Sue Caroll
Sue Caroll   gazdikereső
bekerült: 2014-09-01
honnan: gazdától, leadott
faj: kutya
fajta: Yorkshire terrier
ivar: nőstény iv.
született: 2008-06-01
6 éves 10 hónapos
szín: acélkék-cser
szőr típus: hosszú
méret: kicsi
3 kg
leírás: Sue Caroll ivartalanított, chipezett, állatorvosunk becslése szerint 2008 közepén született yorkshire terrier kislány.
Ritkán látni 6 éves korára annyira leharcolt állatot, mint hozzánk kerülésekor Sue Caroll volt: bizarr látványt nyújtott: hatalmas, lengedező hasával: nem lehetett tudni daganatos-e vagy vemhes. Olyan abszurd módon nézett ki, hogy állatorvosunk több ezer műtét után, nem vállalta ivartalanítását, csak ultrahang lelet birtokában. Még tragikusabb volt a Sue Carollt övező bűz, s az, hogy ez a bűz a füleiből jött, amelyek felismerhetetlenek voltak: bemenetük nem volt felkereshető, altatásban kellett feltágítani, ellátni, s pofácskája véresre volt vakarva és kopasz volt a rühtől.
Hangszálai „természetesen” át voltak vágva, hisz szaporítótól jött: annak pedig jobb, ha nem hallják, hány állat senyved nála.
Az emberiség szégyene az, aki egy állatot ilyen állapotba hoz, és ilyen állapotban hagy!
Sue Caroll nagyon sokszor szülhetett. Erről árulkodik egész teste,s ezt mutatják emlői us. A minőségi etetésnek, mozgatásnak köszönhetően kezdi visszanyerni formáját. Előtte nem nagyon mozoghatott, valószínűleg ketrecben élt: olyan karmokkal, mint neki voltak, nem nagyon lehetette menni sem, nemhogy túrázni.
Az átéltek ellenére Sue Caroll lelke sértetlen. Ezt valószínűleg az eredendően benne lévő latinos lusta bájnak köszönheti: elomlik, negédes pillantásokat lövell, s nem törődik semmivel. Ennek köszönheti talán, hogy nem lett egy rettegő roncs, mint Asta Nielsen, aki pedig – ugyan onnan – Sue Carollnál jobb testi állapotban szabadult
Sue Caroll igazán semmin nem izgatja magát: eltűri, nagyjából hídban elomolva, a kellemetlen fülkezeléseket, csak sóhajt egyet, hogy már megint abajgatják a párnákról lefolyva, hatalmasakat napozik, nem veszekszik, nem harcol jogokért, nem őríz házat, nem zsizseg, mint a többiek. Megvárja, hogy a párnát a feneke alá tegyék, a jutalomfalatot helybe vigyék, s mindezt egy lusta királyné jóindulatával.
Mikor hozzánk került, a törődést, gyógyítást úgy hálálta meg, és talán a további jóindulatot is úgy próbált venni magának, hogy lépten nyomon elomlott, váratlanul ugorhatta át az ember, s tette ezt ismét elé kerülve, öt méterenként. Kezdetben így működtek a séták is.
Lassan azonban felfedezte, hogy sokkal érdekesebb a séták közben felfedezni az új szagokat, megnézni, amit sohasem tapasztalt, így a séták „sétaszerűvé” váltak: mára már farok felcsapva, vidáman, peckesen pattog végig a sétaútvonalán. A kerten belüli aktivitása is nőtt.
Az embert szereti, szívesen van a közelében, de soha nem igényli terhesen a kapcsolatot: ha játszol velem, jó, ha nem, úgyis, elfoglalom magam, vagy elmélázom – gondolja talán.
Az aktivitás növekedésének köszönhetően szépül, izmosodik. Nagyjából átlagos mozgásigényűvé fejlődött fel, nem valószínű azonban, hogy ez tovább fokozódjon: soha nem lesz egy pörgőgép. Szeret ellopkodni zoknikat, bugyikat. Ezeket nem rágja meg, inkább csak begyűjti trófeák gyanánt.
A falka többi tagjával viszonya jó/közömbös. Egyenlőre nem játszik, csak az ellopott zsákmányával. Halkan, észrevétlenül van jelen, sohasem a frontvonalban, inkább a második sorban.
Ott azonban hathatósan: erőszak nélkül veteti észre magát.
Az esti alvásnál szintén. Megvárja, míg a többiek izmoznak, mikor elfáradtak szép csendben, szinte láthatatlanul bebújik a fő helyre.
Nem kötekszik, amíg csak verbális vele szemben a terror, átsiklik rajta, de ha tettleg belekötnek, nagyon keményen megvédi magát.
Az ennivaló szent és sérthetetlen. Ha teheti, elvenné a másik kutyáét is.
Igazán higgadtabb felnőttek mellé való. Gyereknek nem igazán jó társ, mert játszópajtása nem lesz. A kutyákkal a falkában inkább közömbös, de az Igazin nem akar osztozkodni velük, ezért egyedüli kutyának mehet csak!
Sue Carollról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon.
külső képtár https://www.flickr.com/photos/allatesember/sets/72157646883254827/
videók http://youtu.be/cfj03gyJjiA
telefon: +3670-223-6476
e-mail: kasznakata@gmail.com
 

A mappában található képek előnézete Sue Caroll

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.