Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vízöntő (január 21. - február 20.)

2008.12.27

Vízöntő (január 21. - február 20.)

 

Kép

Uralkodó bolygója, az Uránusz az eredetiség, az újítás, a modernizáció, a szabadság és függetlenség jelképe. Az uránuszi ember különc és ötletszerű, ennélfogva meglehetősen kiszámíthatatlan. A különleges, szokatlan dolgok villanyozzák fel, nagyon érdeklik a modern technika vívmányai és a tudományok. Mivel a változást jelképező Uránusz hatása alatt született, a Vízöntő a jövőben él. Az Uránusz gyakran idéz elő életében hirtelen változásokat, sorsfordulókat is.

A Vízöntő pozitív töltésű, szilárd minőségű levegő-jegy. A szilárd minőség határozott jellemet eredményez, így a Vízöntő-szülött ragaszkodik ahhoz, hogy céljait az önmaga által elképzelt módon valósítsa meg, s ettől nehéz eltéríteni. Kitartóan véghez viszi amit elhatározott, vagy elvállalt, szívósan, állhatatosan küzd az eredményért.

A levegő-elem intellektuális, szellemi és művészi érdeklődést és tehetséget ad, de ennek tudható be az optimista életfelfogás, a sokoldalúság, a változatosság és az újdonságok iránti szeretet. A levegő jegyekre jellemző még a közlékenység, a gondolatok és információk áramoltatása is. Szinte minden Vízöntő-szülöttben benne rejlik az isteni szikra, valamilyen kivételes adottság.

Függetlenség iránti vágya erős, ezért a hierarchiát nem szereti, a korlátokat nem tűri, csupán saját elvárásainak szeret eleget tenni. Személyes szabadságához különösen ragaszkodik. Akarata erős, állhatatos, akadályt nem ismer. Legjellegzetesebb tulajdonsága az emberszeretet és a szociális érzék. Álmodozó, idealista, gyakran megfordul a fejében az a gondolat, hogy meg kellene menteni a világot.

Szeretetreméltó és társaságkedvelő annak ellenére, hogy néha igényli az elvonultságot, amikor elmélyedhet gondolataiban. Általában sokféle embert ismer, ám veleszületett önállósága miatt nehezen alakít ki szoros kapcsolatot. A barátai mégis fontosak számára. Jellemző rá a kedélyállapot hullámzása, gyakran ingadozik feldobottság és lehangoltság között. Idegrendszere labilis.

A Vízöntő és a munka

Elsősorban az önálló munkakör felel meg hierarchiát nehezen elfogadó természetének. De független természete ellenére a csapatmunkában is jó. Ha azonban túl sok felesleges szabályt akarnak rákényszeríteni, akkor inkább más munkahelyet keres. Jó vezető lehet, főnökként tág kereteket biztosít. E jegy szülöttei közül sok feltaláló kerül ki, de gyakran választanak művészeti pályát is, jó írók, festők, szobrászok, színészek és táncművészek kerülnek ki soraikból. A levegő meghódítói között is sok a Vízöntő. Mivel az Uránusz irányítja a gyors technológiai fejlődést, illenek hozzá a számítógéphez kapcsolódó szakmák.

A Vízöntő a szerelemben

A hagyományok, a társadalmi szokások nem lényegesek számára. Mindig tud új színt vinni a kapcsolatba, különcsége és ötletszerűsége azonban próbára teheti társa toleranciáját. Partnerkapcsolataiban is igényli a különlegességet, nehezen viseli a hétköznapiságot. A szerelemben és a házasságban is fontos számára a barátság. Mélyen tud szeretni, és a szilárd jegyek hűsége jellemző rá. Boldog partnerkapcsolatot úgy lehet fenntartani vele, hogy ha a másik belátja, hogy a Vízöntő-személyiség számára fontos függetlensége megőrzése. Ha megkapja azt a szabadságot, hogy önmaga lehet, a legszórakoztatóbb, leghűségesebb társsá válik. Olyan partnerre van szüksége, aki nemcsak tiszteli önállóságát, hanem tolerálja "bogarainak" egy részét is. Sok Vízöntő azonban soha nem alakít ki tartós kapcsolatot, egyszerűen azért, mert túl sok gonddal jár.

Híres Vízöntők: Cserhalmi György, Gábor Zsazsa, Eperjes Károly, Geena Davis, Jennifer Aniston, Abraham Lincoln, Alice Cooper, Charles Darwin, Mozart, Schubert, Galilei, Jókai Mór, Fekete István, John Travolta, Jules Verne, Kim Novak, Madách Imre, Nathalie Cole, Paul Newman, James Dean, Charles Dickens