Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mérleg (szeptember 24 - október 23.)

2008.12.27

Mérleg (szeptember 24 - október 23.)

 

Kép

 

Fő tulajdonságai közé tartozik a báj, az elegancia, a választékosság. Fontos számára, hogy milyennek látja a világ, nem tud élni mások elismerése nélkül. Nehezen viseli a kudarcot: tragédiaként éli meg, általában már az első nagyobb ellenállásnál összeomlik. Szeret hódítani, flörtölni, de csak a játék kedvéért, mert élvezi saját vonzerejét. Általában derűs és alkalmazkodó. Ez utóbbi vonása miatt sokan vádolják a Mérleget befolyásolhatósággal, akaratgyengeséggel, azzal, hogy nincs saját arca.

A harmonikus Mérleg-szülött jellemzője az egyensúly, diszharmonikus személyiség esetén azonban épp ellenkezőleg: komoly gondokat okozhat a kiegyensúlyozatlanság. Nem szerencsés, ha túl sok kompromisszumot vállal a béke kedvéért. Érzékeny az idegrendszere, és sokszor csak nagy erőfeszítések árán képes lelkében rendet teremteni. Meglehetősen sértődékeny, és a negatív kritikát teljesen elutasítja.

A Mérleg számára létfontosságúak a harmonikus kapcsolatok. A családi fészekben és a munkahelyen egyaránt a nyugalmat keresi. Jó a beszédkészsége, bár ritkán enged valakit olyan közel magához, hogy igazán mély dolgokról cseréljenek eszmét. Nem szeret mások előtt véleményt nyilvánítani, ezért sokszor inkább a felszínen marad. Nehezen dönti el, mit is gondol valamiről, és könnyen befolyásolható.

Magatartása megfontolt, igyekszik szeretetreméltónak mutatkozni. Viselkedése emiatt néha kissé mesterkélt. A Mérleg ember bájos, igyekszik tiszta és divatos is lenni. Ám a saját kinézete sokkal fontosabb, mint a környezete milyensége, ezért inkább csak látszólagos rendet tart fenn. Kedvessége miatt azonban könnyen megbocsátják neki a rendetlenséget is.

Népszerű a társaságban, sok barátja van. Ő maga is élvezi a társaságot, főként azt, hogy a középpontban lehet. Hajlamos a történetek túlzott kiszínezésére is, elsősorban azért, hogy őt magát érdekesebbnek tartsák, vagy jobb színben tűnhessen fel. Általában életvidám, néha mégis hajlik a depresszióra és szomorúságra.

A Mérleg és a szerelem


Nem tud élni kapcsolatok nélkül, viselkedését erősen meghatározza az a vágya, hogy megtalálja a kiegészítő párját. Végső céljai között házasság vagy elkötelezett kapcsolat szerepel, de addig sem vesztegeti az időt: szórakozik és flörtöl. Minél több könnyedség és vidámság van egy kapcsolatban, annál jobban érzi magát, a konfliktusoktól és a döntéshelyzetektől azonban irtózik.

A külsőségek meglehetősen fontosak számára, ajándékokkal, figyelmességgel könnyen le lehet venni a lábáról. A Mérleg-szülött imádja, ha az ágyba bújáshoz megfelelő előzmények vezetnek: hosszú beszélgetések, gyertyafényes vacsorák és tánc. Igényli, hogy partnere udvaroljon, mert ekkor érezheti igazán, hogy működik a vonzereje.

A Mérleg nő igazi nő, szereti a szép ruhákat, és igényes magával szemben. A Mérleg férfi szereti, ha elcsábítják, nehezen kezdeményez. A végén még nekünk kell megkérni az ő kezét. Ha sikerült férjül vennünk, harmóniára törekszik. Ezért hajlamos a problémák szőnyeg alá söprésére és a számára előnytelen kompromisszumokra is. Ha egy Mérleg megtalálta élete párját, hűséges marad. Nem szeret szakítani, ezért még a rossz kapcsolatoknak is nehezen vet véget.

A Mérleg és a munka

A jegy uralkodó bolygója a Vénusz, így nem csoda, hogy a Mérleg-szülött vonzódik a művészetekhez, jó az ízlése és a szépérzéke. Mindezt jól hasznosíthatja olyan hivatásokban, melyek a szépségiparhoz, a divathoz, a dekorációhoz kapcsolódnak, de emberekkel való foglalkozás esetén is nagy szükség van a Mérleg-tulajdonságokra.

A Mérleg nem igazán alkalmas kitartó, kemény munkára, inkább a könnyű élet, a szórakozás vonzza. Általában intelligens, jól megállja a helyét minden területen, de inkább beosztott munkára alkalmas, vezetőként nincs elég energiája, akaratereje, nehezére esik az akadályok leküzdése. Ugyanakkor jó diplomáciai érzékének, tapintatosságának köszönhetően született közvetítő. Egyedül nehezen boldogul, ezért illeszkedik be olyan könnyedén csoportokba, egyesületekbe: számára a csapatmunka az ideális.

Híres Mérlegek
Brigitte Bardot, Catherine Deneuve, Philippe Noiret, Yves Montand, Roger Moore, Sigourney Weaver, Romy Schneider, Marcello Mastroianni, Falco, John Lennon, Will Smith, Giuseppe Verdi, George Gershwin, Gandhi, Jimmy Carter, Friedrich Nietzsche, Liszt Ferenc, Kittenberger Kálmán, Deák Ferenc, Balassi Bálint.